24-daagse reis Explore Iceland incl. de Færøer Eilanden

Smyril Line
Een schitterende ontdekkingsreis met je eigen auto! Reis via de Færøer Eilanden naar het magnifieke IJsland. 
 
De Færøer Eilanden staan voor ongerepte schoonheid en natuur, de overheerlijke Scandinavische keuken, goed behouden architectuur, ‘s werelds schoonste lucht en water. Een spannende en unieke combinatie van natuur en cultuur op haar best. Met weinig toerisme en zeer vriendelijke inwoners voelt dit als een Waddeneiland XXL.

De rondreis op  IJsland ontwikkelt zich als een een doorlopende natuurvoorstelling, waarin het vulkanische landschap de hoofdrol speelt. En waarin woeste watervallen, spuitende geisers, uitgestrekte lavavelden, stoere kraters, diepe fjorden, snelstromende rivieren, kleurige mossen en parmantige papegaaiduikers de vaste spelers zijn. Het bijzondere eiland in de Atlantische Oceaan is ruig en heeft de reiziger veel te bieden! Je hebt bij deze 24-daagse reis extra lang de tijd om al het moois van IJsland en de Færøer Eilanden in je op te nemen en je komt thuis met een camera vol met prachtige foto's.

DAGPROGRAMMA
 

Dag 1, vrijdag: Overnachting in Noord-Duitsland.
Dag 2, zaterdag: Vertrek met Smyril Line uit Hirtshals om 15.30 uur.
Dag 3, zondag: Aankomst in Tórshavn op de Færøer Eilanden om 22.30 uur.
Je hebt nu de tijd om te gaan genieten van de ruige schoonheid van de Færøer Eilanden. Niet voor niets zijn de Færøer Eilanden uitgeroepen tot de meest aansprekende eilandgroep ter wereld. Je verblijft 3 nachten in een hotel in de hoofdstad Tórshavn. Tórshavn ligt op het grootste eiland Streymoy van de Færøer Eilanden. Deze bijzondere eilandengroep bestaat uit 18 eilanden die onderling met elkaar verbonden zijn door bruggen en tunnels. Met 100.000 schapen, 50.000 inwoners, geen bomen en 700 kilometer aan wegen zijn prachtige vergezichten binnen handbereik. Nergens op de Færøer Eilanden is de zee verder dan 5 kilometer verwijderd. Tip; bezoek het eiland Mykines. Deze plek staat bekend als het "vogelparadijs" vanwege de grote, rondvliegende vogelstand, waaronder honderden schattige papegaaiduikers die hier in de zomer hun schuilplaats vinden. 

Dag 4-5, maandag en dinsdag: Op ontdekking op de Færøer Eilanden.
Dag 6, woensdag: Vertrek met Smyril line uit Tórshavn om 18.00 uur.
Dag 7, donderdag: Aankomst in Seyðisfjörður op IJsland om 08.30 uur.
Dag 8-20: Geniet van een prachtige 2-weekse rondreis op IJsland waar 95% van de wegen is verhard en dus gewoon toegankelijk is voor de auto. Je zult de spectaculaire bezienswaardigheden van IJsland ervaren: adembenemend landschap, kliffen, watervallen, lavalandschappen evenals pittoreske plaatsjes. En je kunt de dag niet beter beëindigen dan met een bad in een van de vele thermale bronnen. 

2 weken rondreis IJsland met bezoek aan alle highlights. Je verblijft afwisselend in hotels, guesthouses en boerderijen. Je hebt de keuze tussen een rondreis van 2 weken inclusief of exclusief een bezoek aan de Westfjorden:

2 weken exclusief de Westfjorden        

Dit is een ontspannen reis die bijna al het moois van IJsland aanbiedt, behalve de Westfjorden en het centrale Hoogland. Er is voldoende tijd om alles rustig te kunnen bekijken, inclusief het onbekende noordoosten en de bekende highlights als het Mývatn merengebied, het schiereiland Snæfellsnes, het dal Thjórsárdalur, alle Nationale Parken in IJsland en natuurlijk het fantastische gletsjermeer Jökulsárlón. Daarnaast staan er twee overnachtingen in Reykjavik gepland, zodat je alle gelegenheid hebt om deze stad goed te leren kennen. Als bonus heb je tevens de mogelijkheid om de befaamde thermale bron  `De Blue Lagoon` te bezoeken.

2 weken inclusief de Westfjorden

Dit is een rondreis inclusief  de Westfjorden. De Westfjorden wordt gekenmerkt door een uniek landschap en ongebaande paden. Houdt er rekening mee dat nog niet alle wegen zijn geaslfalteerd. Een gebied waar nog niet alle toeristen komen. Dagen met lange autoreizen worden afgewisseld met dagen met minder autorijden, zodat je tussendoor ook rustmomenten hebt. Het reisprogramma is heel uitgebreid en omvat vanzelfsprekend de belangrijkste attracties van IJsland met o.a. : de bekende watervallen Gullfoss en Dettifoss, het geothermisch gebied Geysir en de Nationale Parken Skaftafell en Þingvellir, het schiereiland Snæfellsnes,  Akureyri de hoofdsad van het Noorden en het Mývatn merengebied.

Dag 21, donderdag: Vertrek met Smyril Line uit Seyðisfjörður om 10.30 uur. 
Dag 22, vrijdag: Aan boord van Smyril Line. Een volle dag op zee, geniet van de frisse zeelucht of breng een bezoek aan de bioscoop. 
Dag 23, zaterdag: Aankomst in Hirtshals in Denemarken om 12.30 uur. Je rijdt vanuit Hirtshals naar het overnachtingshotel in Noord Duitsland. 
Dag 24, zondag: Vandaag rijd je weer terug naar huis.

Inclusief:
 • Overtocht met Smyril line Denemarken-IJsland v.v inclusief stopover op de Færøer Eilanden
 • Overnachting in een 2-persoonsbinnenhut met douche/toilet tijdens de overtocht met Smyril Line
 • 1 auto (lengte max. 5.00m, hoogte. max. 1.90m) 
 • 3 overnachtingen in een 2-persoonskamer met douche/toilet in Tórshavn
 • 14 overnachtingen in een 2-persoonskamer met douche/toilet in hotels, guesthouses of boerderijen tijdens de rondreis op IJsland
 • Ontbijt tijdens de gehele reis
 • Routebeschrijving op IJsland
 • Wegenkaart IJsland
 • 2 overnachtingen in een 2-persoonskamer met douche/toilet in Noord-Duitsland
Deze reis is gebaseerd met vertrek op zaterdag met Smyril Line in de periode van 05-06-2021 t/m 31-07-2021. In het hoogseizoen vertrekt Smyril Line ook op dinsdag, vraag ons naar de mogelijkheden. Overige periodes op aanvraag. 
Exclusief:
 • Bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (SCR) € 2,50 per boeking
 • Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) € 5,00 per persoon
 • Maaltijden, indien niet genoemd
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
Bij te boeken extra's:
 • Bespaar door ook de lunch en het diner aan boord vooraf bij te boeken.  
 • Excursies; vraag naar de mogelijkheden
 • Indien uw voertuig groter is dan de genoemde afmetingen geldt hiervoor een toeslag. 
 • Upgrade hut aan boord; prijs op aanvraag
DE REISSOM VOOR DEZE  24-DAAGSE REIS IS VANAF  € 3195,00 PER PERSOON
(indien u reist met 2 personen / 1 auto)

24-daagse reis Explore+ Iceland incl. de Færøer Eilanden

Explorer+ bied je een unieke combinatie van indrukwekkende landschappen overdag en geselecteerde accommodaties als een extra dimensie voor de nacht. Je verblijft op IJsland dan ook in de meest smaakvolle
en bijzonder gelegen hotels in elke regio.
DE REISSOM VOOR DE 24-DAAGSE EXPLORER+ REIS IS VANAF  € 3615,00 PER PERSOON
(indien u reist met 2 personen / 1 auto)
Auto Tours is een label van Troll Travel BV
Willem Alexanderhof 1a | 3331 AS Zwijndrecht

Voor meer informatie neem contact met ons op:
info@auto-tours.nl | 0031 (0) 78 619 85 25
TROLL TRAVEL bv is aangesloten bij ANVR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisorganisatoren), SCR (Stichting Calamiteitenfonds Reizen) en SGR. Alle boekingen vallen onder Stichting Garantiefonds Reisgelden.