Noorwegen 🇳🇴
Bestemming
11 dagen
Reisduur
11 juni 2025
Vertrekdatum

boeken

Noorwegen is het land van diepblauwe fjorden, majestueuze watervallen, adembenemende gletsjers en uitgestrekte hoogvlaktes. Het is ook bekend om het Noorderlicht, de Middernachtzon, elanden, rendieren en Trollen! Noorwegen is in veel opzichten een uniek reisland en wordt beschouwd als een van de mooiste landen ter wereld qua natuurschoon.

Tijdens deze 11-daagse reis ontdekt u vele hoogtepunten van Noorwegen. De reis begint en eindigt met een ferryverbinding van Kiel naar Oslo en weer terug naar Kiel met de veerdienstmaatschappij Color Line. U bezoekt onder andere de steden Ã…lesund, Kristiansund en Oslo. Naast deze stedelijke pareltjes speelt de natuur de hoofdrol tijdens deze reis. U zult de indrukwekkende fjorden verkennen, zoals de Sognefjord, de langste en diepste fjord ter wereld, en de Geirangerfjord met zijn majestueuze watervallen.

Daarnaast wordt uw stuurkunst op de proef gesteld tijdens de uitdagende haarspeldbochten op de Trollstigen, de Adelaarsweg en de spectaculaire Atlantic Road, een unieke weg die dwars door de oceaan loopt. Dit zijn slechts enkele van de vele hoogtepunten die het decor vormen voor deze onvergetelijke reis.

Er wordt tijdens deze reis dagelijks niet meer dan 250km gereden.

boeken

1

Dag 1

Via Bremen en Hamburg rijdt u naar Kiel, waar u aan boord gaat van een van de luxe cruiseferry’s van Color Line voor de overtocht naar Oslo. Vanaf 12.30 uur kunt u inschepen aan boord en het vertrek is om 14.00 uur. U overnacht aan boord in een 2-persoonsbinnenhut tevens is er een plaats voor uw auto aan boord gereserveerd. ’s Avonds kunt u genieten van een uitgebreid dinerbuffet.

Route: Utrecht – Bremen – Hamburg – Kiel (560 km)

2

Dag 2

Aankomst in Oslo is om 10.00 uur waarna u van boord rijdt en meteen de eerste prachtige route rijdt door het Noorse landschap. Via het prachtige Hallingdal bereikt u de de plaats Nesbyen. Vanaf hier rijdt u een mooie landelijke route via de plaats Tunhovd naar de gezellige plaats Geilo voor de eerste overnachting.

Route: Oslo-Geilo (240 km)

3

Dag 3

Na het ontbijt rijdt u over een prachtige bergroute die eindigt in Aurland, waarna u verder reist naar Flåm. Hier heeft u de mogelijkheid om een rit te maken met de beroemde Flåmsbana, een spoorweg die al meer dan 65 jaar bestaat en wereldwijd bekend staat als een van de meest fascinerende treintrajecten ter wereld. Deze rit, die zich van de fjorden naar de bergen slingert, overbrugt een hoogteverschil van bijna 900 meter en heeft een stijgingspercentage van bijna 6% (1:18). Een retourrit duurt ongeveer 2 uur en omvat een korte stop bij het bergstation Myrdal. Het is een onvergetelijke ervaring om dit adembenemende landschap per trein te verkennen.

Na deze unieke ervaring vervolgt u uw reis en neemt u een korte ferrytocht van Fodnes naar Mannheller. Vervolgens rijdt u langs de oevers van de Sognefjord en door de plaats Kaupanger naar Sogndal, waar u zult overnachten.

Route: Geilo-Sogndal (195 km)

4

Dag 4

Vandaag gaat de reis verder in noordelijke richting en via de plaatsen Skei en Utvik bereikt u de oevers van de Innvikfjord. Bij  Olden rijdt u door de Oldedalenvallei naar een van de uitlopers van de Jostedalsbreen gletsjer, de Briksdalsbreen. Hier is het mogelijk om een excursie te maken met de Troll cars, deze wagentjes brengen je tot op 700 meter afstand van de gletsjer. Vervolgens rijdt u terug naar Olden en zet u de reis voort naar Stryn voor de overnachting.

Route: Sogndal-Stryn (140 km)

5

Dag 5

Vanuit Stryn vervolgt u de route in noordelijke richting en via weg 39 bereikt u de stad Ã…lesund. Deze stad staat bekend om haar art-nouveau stijl en is het culturele hart van de regio. ’s Middags heeft u de tijd om deze unieke stad te verkennen en door de gezellige straten te wandelen.

Route: Stryn-Ã…lesund (130 km)

6

Dag 6

Na vertrek uit Ã…lesund kunt u nog een bezoek brengen aan de Alnes Fyr (vuurtoren). Deze vuurtoren, die dateert uit 1852, ligt op ongeveer 20 km van het stadscentrum. Via een prachtige kustroute en de plaats Molde rijdt u naar de Atlanterhavsveien.

The Atlantic Road (Atlanterhavsveien), vaak gebruikt in autocommercials, spreekt tot de verbeelding en vandaag gaat u hem rijden! Deze unieke weg verbindt de eilanden in de Atlantische Oceaan met het Noorse vasteland door middel van acht bruggen. De uitzichten over de Atlantische Oceaan zijn overweldigend en schitterend. Stop, stap uit en snuif de zilte zeelucht op. U overnacht in Kristiansund.

Route: Ã…lesund-Kristiansund (185 km)

7

Dag 7

U verlaat de kust en rijdt richting Ã…ndalsnes voor een spectaculaire bergetappe. De weg van de Trollen, ook wel de ‘Trollstigen’ genoemd, wordt door kenners beschouwd als een van de mooiste routes ter wereld. De weg, aangelegd in 1936 en volledig gerestaureerd in 2005, telt 11 haarspeldbochten en heeft een stijgingspercentage van 9% (1:12). Na een korte ferrytocht van Linge naar Eidsdal vervolgt u de route naar Geiranger over Ørneveien (Adelaarsweg) – deze weg heeft 11 haarspeldbochten en een hellingspercentage van 10%. U overnacht in het mooie Geiranger.

Route: Kristiansund-Geiranger (245 km)

8

Dag 8

Na uw overnachting in Geiranger gaat de route verder via Dalsnibba, een geasfalteerde bergweg (tolweg) die tot 1495 meter reikt en een fantastisch uitzicht biedt (deze weg heeft 11 bochten en een hellingspercentage van 11%). Vervolgens gaat de reis verder in zuidelijke richting via het Ottadal, waarna u de plaats Lom bereikt. Breng hier een bezoek aan de oudste en prachtige staafkerk van Noorwegen, die dateert uit het jaar 1200. Vanuit Lom rijdt u een prachtige route over de hoogvlakte Valdresflya. In de loop van de middag komt u aan in Beitostølen voor de overnachting.

Route: Geiranger-Beitostølen (210 km)

9

Dag 9

Vandaag gaat de route verder in zuidelijke richting en u vervolgt de prachtige route over de hoogvlakte Valdresflya. Via Hønefoss rijdt u naar Jevnaker waar u de gelegenheid heeft om hier het glasmuseum Hadeland Glasswerk te bezoeken. In de loop van de middag komt u aan in het hotel in de omgeving van Oslo voor de overnachting.

Route: Beitostølen-Oslo (230km)

10

Dag 10

U heeft in de ochtend, bij een vroeg vertrek vanuit het hotel, nog voldoende tijd om een kort stadsbezoek te brengen aan Oslo. U kunt kiezen voor Holmenkollen, waar u kunt genieten van een prachtig uitzicht over de stad, of het eiland Bygdøy met onder andere het Vikingschipmuseum. Een andere optie is om de auto in de stad te parkeren en via de Karl Johansgata het centrum van de stad in te wandelen richting het koninklijk paleis.

Om 12.00 uur is het tijd om in te schepen aan boord van Color Line voor de overtocht naar Kiel. Ga aan dek zitten en geniet van het uitzicht terwijl het schip een prachtige route vaart door de Oslofjord. U overnacht aan boord in een 2-pers.binnenhut en ’s avonds staat er een uitgebreid dinerbuffet op u te wachten.

Route: Hotel – Oslo terminal Color Line -Kiel (25 km)

11

Dag 11

Na het ontbijtbuffet volgt de ontscheping in Kiel, waarbij u de EU-controle passeert. Vervolgens rijdt u door de deelstaten Sleeswijk-Holstein en Niedersachsen, langs de Hanzesteden Hamburg en Bremen, terug naar de Nederlandse grens. Van daaruit kunt u via een route naar keuze naar huis terugkeren en komt er een einde aan deze prachtige reis.

Route: Kiel-Hamburg-Bremen-Utrecht (560 km)

De reissom voor deze 11-daagse reis 🇳🇴 is € 2.145,00 per persoon op basis van verblijf in een 2-persoonskamer in de hotels en in een 2-persoonsbinnenhut aan boord van Color Line.

toeslag 1-persoonskamer/binnenhut € 995,00

boeken

Inbegrepen:

Overnachting in goede middenklasse hotels in genoemde plaatsen op basis van halfpension (diner, logies en ontbijt)

Overtocht Kiel-Oslo retour met Color Line in een binnenhut incl. diner en ontbijt aan boord

Routeboek met routebeschrijving en GPX routes

Nederlandstalige begeleiding gedurende de hele reis

Niet inbegrepen: 

Uitgaven van persoonlijke aard en brug, parkeer–, veer-, tol- en tunnelgelden

Bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (SCR) € 2,50 per aanmelding

Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) € 5,00 per persoon

Reis- en/of annuleringsverzekering