Zweden ūüáłūüá™
Bestemming
9 dagen
Reisduur
mei t/m september
Vertrekdatum

offerte aanvragen

Reis door de ongerepte natuur van Zweden. Land van stille meren, oeroude bossen, de rode huizen met witte kozijnen en natuurlijk ABBA, de beroemde lucifers, zuurstokken en IKEA. Tijdens deze reis brengen we ook een bezoek aan twee van de grootste steden: Göteborg en het stijlvolle Stockholm.

Inbegrepen:

Ferry Kiel РGöteborg retour met Stena Line

Je eigen auto aan boord van Stena Line

Hut met eigen douche/toilet tijdens de overtocht met Stena Line

6 nachten in een 2-persoonskamer met douche/toilet in goede middenklasse hotels

[ Ontbijt tijdens de gehele reis

Routebeschrijving rondreis

Ferry ticket Royal Stockholm Cruise Line

offerte aanvragen

Niet inbegrepen: 

Uitgaven van persoonlijke aard en brug, parkeer‚Äď, veer-, tol- en tunnelgelden

Bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (SCR) ‚ā¨ 2,50 per aanmelding

Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) ‚ā¨ 5,00 per persoon

Reis- en/of annuleringsverzekering

1

Inscheping Stena Line

Je rijdt via Bremen en Hamburg naar de eindbestemming Kiel. En je gaat aan boord van één van de ferry’s van Stena Line voor de overtocht naar Göteborg. Om 16.45 uur inschepen aan boord en vertrek om 17.45 uur naar Göteborg.

Route: Utrecht ‚Äď Bremen ‚Äď Hamburg ‚Äď Kiel (560 km)

2

Göteborg РLinköping

Na aankomst om 09.15 uur volgt vertrek vanuit G√∂teborg en gaat de reis in oostelijke richting naar J√∂nkoping, waar je een bezoek kunt brengen aan het wereldberoemde lucifermuseum. J√∂nk√∂ping is gelegen aan het V√§tternmeer; h√©t tweede grootste meer van het land. Het is zo’n 128 km lang, 30 km breed en heeft een oppervlakte van 1893 km2. Vanuit J√∂nk√∂ping rijd je langs de oevers van het V÷ė√§tternmeer naar Link√∂ping voor de overnachting.

Route: G√∂teborg ‚Äď J√∂nk√∂ping ‚Äď Link√∂ping (425 km)

3

Linköping

Vandaag staat een klassieke rondvaart over het Götakanaal, de bekendste waterstraat van Zweden op het programma. Het kanaal loopt over zo’n 200 km door het land en verbindt 5 meren met elkaar. Leun lekker achterover en laat het landschap aan je voorbij trekken. Deze boottocht met gids vaart van Berg met zijn wereldberoemde sluizen naar Borensberg. De reis voert door één van de mooiste delen van het Götakanaal met negen sluizen en twee aquaducten.

Route: Link√∂ping ‚Äď Berg ‚Äď Link√∂ping (22 km)

4

Linköping РStockholm

Via de steden Norrk√∂ping en Nyk√∂ping komen we in de Zweedse hoofdstad Stockholm. Gebouwd op 14 eilanden en met 57 bruggen verbonden, het is niet verwonderlijk, dat Stockholm ook wel ‚ÄúVeneti√ę van het Noorden‚ÄĚ wordt genoemd. Stockholm staat bekend als een van de meest gastvrije steden ter wereld. De eigentijdse, stedelijke aantrekkingskracht van Stockholm vormt een mooi evenwicht met de eeuwenoude geschiedenis en de nabijheid van de natuur.

Route: Link√∂ping¬†‚Äď Norrk√∂ping ‚Äď Nyk√∂ping ‚Äď Stockholm (210 km)

5

Stadsbezoek Stockholm

Start vandaag met een bezoek aan Sky View; een grote globe waarmee je bij helder weer over alle 14 eilanden van de stad heen kunt kijken. Verspreid over de verschillende eilanden vind je veel leuke dingen om te doen en zien in Stockholm. Bezoek op het eiland Djurgården boeiende musea zoals het Vasa-museum en het openluchtmuseum Skansen. Het eiland Gamla Stan (Oude Stad) gaat terug tot de 13e eeuw, slenter door de smalle steegjes langs de kleurrijke gebouwen. Of maak tijdens het bezoek aan Stockholm een stadstour, waarbij je onder meer een bezoek brengt aan het stadhuis en het Koninklijk Paleis met de wisseling van de wacht. Neem de tijd om deze bijzondere stad te ontdekken!

6

Stockholm – Mora

In de ochtend is het mogelijk om¬†een bezoek te brengen aan de Falun kopermijnen voor een tour door de ondergrondse mijnen (entree circa ‚ā¨ 20,00 p.p.). Hierna reis je verder in noordelijke richting naar het sfeervolle stadje Mora, de grootste plaats van toeristische regio Dalarna. Na de lunch gaat de reis verder naar Nusn√•s. Dit kleine plaatsje is bekend van de vrolijke klederdracht, maar vooral van het houten Dalarna paardje. Mogelijkheid om hier een houtsnijfabriek te bezoeken.

Route: Stockholm ‚Äď Falun ‚Äď Mora (530 km)

7

Mora – Karlstad

Na het ontbijt verlaten we deze regio en gaat de route in zuidelijke richting. Via de plaatsen Malung en Torsby kom je aan in de plaats Karlstad. Karlstad is gelegen aan het prachtige Vänernmeer en de hoofdstad van Värmland County met ca. 62.500 inwoners. De stad staat bekend als één van de zonnigste steden in Zweden vandaar dat het symbool van de stad een zon is.

Route: Mora ‚Äď Malung ‚Äď Torsby ‚Äď Karlstad (260 km)

8

 Göteborg РKiel Stena Line

Vanuit Karlstad rijd je langs de oevers van het Vänernmeer naar de havenstad Göteborg voor een stadsbezoek. Göteborg is de tweede grootste stad van Zweden, gelegen aan de westkust van het land. Göteborg heeft veel historische bezienswaardigheden. Museumliefhebbers wandelen naar het Göteborg Museum of Art. ’s Avonds gaan we aan boord van Stena Line voor de overtocht terug naar Kiel.

Route: Karlstad ‚Äď G√∂teborg (250 km)

9

Aankomst Kiel 

Ontbijtbuffet aan boord. Aankomst in Kiel om 10.00 uur, waarna de reis huiswaarts richting Nederland gaat.

Route: Kiel ‚Äď Hamburg ‚Äď Bremen ‚Äď Utrecht (560 km)