Noorwegen 🇳🇴
Bestemming
10 dagen
Reisduur
13 juni 2024
Vertrekdatum

boeken

Noorwegen is in veel opzichten een heel bijzonder reisland. Het is niet alleen qua natuurschoon een van de mooiste landen ter wereld, het is ook een bestemming waar je niet gek moet opkijken als er geremd moet worden voor rendieren en elanden. Laat u zich betoveren door het aanzicht van de majestueuze fjorden en adembenemende berglandschappen terwijl u de wegen van Noorwegen doorkruist.

Er wordt tijdens deze reis dagelijks niet meer dan 250km gereden.

1

donderdag 13.06.2024

Via Bremen en Hamburg rijdt u naar Kiel, waar u aan boord gaat van een van de luxe cruiseferry’s van Color Line voor de overtocht naar Oslo. Vanaf 12.30 uur kunt u inschepen aan boord en het vertrek is om 14.00 uur. U overnacht aan boord in een 2-persoonsbinnenhut tevens is er een plaats voor uw auto aan boord gereserveerd. ’s Avonds kunt u genieten van een uitgebreid dinerbuffet.

Route: Utrecht – Bremen – Hamburg – Kiel (560 km)

2

vrijdag 14.06.2024

Aankomst in Oslo om 10.00 uur waarna u van boord rijdt en meteen eerste prachtige route rijdt door het Noorse landschap. Via het prachtige Hallingdal en de plaatsen Nesbyen en Gol komt u aan in de  gezellige plaats Geilo voor de overnachting.

Route: Oslo-Geilo (220km)

3

zaterdag 15.06.2024

Na het ontbijt rijdt u een prachtige bergroute die eindigt bij de plaats Aurland waarna u verder reist naar Flåm Hier heeft u de mogelijkheid om een treinreis te maken met de beroemde Flåmsbana, een spoorweg die al meer dan 65 jaar oud is en wereldwijd bekend staat als een van de meest fascinerende treintrajecten ter wereld. Een rit over dit traject, dat zich van de fjorden naar de bergen slingert, biedt een hoogteverschil van bijna 900 meter en een stijgingspercentage van bijna 6% (1:18). Een retourrit duurt ongeveer 2 uur, met een kort oponthoud in het bergstation Myrdal. Het is een onvergetelijke ervaring om dit prachtige landschap per trein te verkennen. Hierna vervolgt u uw reis en via een korte tocht per ferry vanuit Fodnes naar Mannheller rijdt u langs de oevers van de Sognefjord en de plaats Kaupanger naar Sogndal voor de overnachting.

Route: Geilo-Sogndal (195km)

4

zondag 16.06.2024

Vandaag begint u de dag met een prachtige rit over de beroemde Sognefjellsveien, die tal van panoramische uitzichtpunten biedt. Neem bij Galdbygda op ca. 1.500m hoogte even de tijd voor een fotostop en/of een kop koffie en geniet van de prachtige vergezichten. Breng in Lom ook ook zeker even een bezoek aan de bekendste en oudste Stavkerk van Noorwegen. Vervolgens rijdt u verder via het prachtige Ottadal naar uw hotel in de plaats Stryn.

Route: Sogndal-Stryn (260km)

5

maandag 17.06.2024

Vanuit Stryn vervolgt u de route in noordelijke richting en via weg 39 komt u aan in de stad Ã…lesund. Deze stad staat bekend om haar art-nouveau stijl en is het culturele hart van deze regio. Neem de tijd om door de straten te wandelen van een van de meest unieke steden van Noorwegen. Vanuit Ã…lesund rijden we nog een mooie route over de beroemde Atlanterhavsvegen waarna u verder rijdt naar Molde voor de overnachting.

Route: Stryn-Molde (157km)

6

dinsdag 18.06.2024

Vandaag rijden we rijden o.a. de weg van de Trollen, de Trollstigen, welke door kenners als één van de mooiste routes ter wereld wordt bestempeld. De 11 haarspeldbochten, die kronkelend door dramatisch groene bergen lopen, brengen je letterlijk én figuurlijk naar hogere staten. Vervolgens gaat de route langs de beroemde Geirangerfjord en via de oude Strynefjellsveg naar het pittoreske Grotli, waar u tevens overnacht.

Route: Molde-Grotli (175km)

7

woensdag 19.06.2024

Na het ontbijt vervolgt u de reis in zuidelijke richting en via het Numedal en langs de uitlopers van de Hardangervidda, die bekend staat om de vele skigebieden bereiken we de plaats Gol. Hiervandaan rijden we een prachtige route over de hoogvlakte Valdresflya. In de loop van de middag komt u aan in Beitostølen voor de overnachting.

Route: Grotli-Beitostølen (210km)

8

donderdag 20.06.2024

Vanuit Beitostølen gaat de route verder in zuidelijke richting en vervolgen de prachtige route over de hoogvlakte Valdresflya. Via Hønefoss rijdt u naar Jevnaker waar u de gelegenheid heeft om het glasmuseum Hadeland Glasswerk te bezoeken. In de loop van de middag komt u aan in het hotel in de omgeving van Oslo voor de overnachting. Vanavond of morgenochtend heeft u nog de tijd om een bezoek te brengen aan het beroemde beeldenpark van Gustav Vigeland.

Route: Beitostølen-Oslo (255km)

9

vrijdag 21.06.2024

Na een korte rit vanuit het hotel rijdt u richting de terminal van Color Line in het centrum van de stad voor de terugreis naar Kiel. Het schip vertrekt om 14.00 uur uit de haven van Oslo, waarna het schip een prachtige route vaart door de Oslofjord. U overnachting in een 2-pers.binnenhut en ’s avonds staat er een uitgebreid dinerbuffet op u te wachten.

Route: Hotel – Oslo terminal Color Line -Kiel (25km)

10

zaterdag 22.06.2024

Na het ontbijtbuffet volgt de ontscheping in Kiel, waarbij u de EU-controle passeert. Door de deelstaten Sleeswijk-Holstein en Niedersachsen – langs de Hanzesteden Hamburg en Bremen – bent u terug aan de Nederlandse grens. Via een route naar keuze keert u huiswaarts en komt er een einde aan deze prachtige reis.

Route: Kiel-Hamburg-Bremen-Utrecht ( 560km)

De reissom voor deze 10-daagse groepsreis 🇳🇴 met vertrek op 13 juni 2024 is € 1.995,00 per persoon op basis van verblijf in een 2-persoonskamer in de hotels en in een 2-persoonsbinnenhut aan boord van Color Line.

toeslag 1-persoonskamer/binnenhut op aanvraag

boeken

Inbegrepen:

Overnachting in goede middenklasse hotels in genoemde plaatsen op basis halfpension (diner, logies en ontbijt)

Overtocht Kiel-Oslo retour met Color Line in een binnenhut incl. diner en ontbijt aan boord

Routeboek met routebeschrijving

Nederlandstalige begeleiding gedurende de hele reis

Niet inbegrepen: 

Uitgaven van persoonlijke aard en brug, parkeer–, veer-, tol- en tunnelgelden

Bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (SCR) € 2,50 per aanmelding

Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) € 5,00 per persoon

Reis- en/of annuleringsverzekering